Nova istraga protiv Milana, Rossoneri ostaju bez evropskih takmičenja za naredne dvije godine?
Milan je već pod uslovnom kaznom od jednogodišnje zabrane igranja u Evropi

Ovo je već druga istraga protiv italijanskog kluba

Nova istraga protiv Milana, Rossoneri ostaju bez evropskih takmičenja za naredne dvije godine?

S. Pašalić

Italijanskom velikanu Milanu prijeti kazna izbacivanja iz evropskih takmičenja nakon što je drugi put optužen za kršenje pravila Finansijskog Fair Playa.

Milan je u decembru prošle godine dobio upozorenje da bi mogao dobiti zabranu igranja u evropskim takmičenjima u naredne dvije sezone.

Rossoneri su u prvom slučaju platili kaznu od 12 miliona eura zbog ogromnog gubitka od 220 miliona eura u trogodišnjem periodu do 2017. godine.

Italijanski klub se već nalazi pod uslovnom kaznom od jednogodišnje zabrane igranja u Evropi, a za naredne dvije sezone Milan smije imati samo 21 igrača u timu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

UEFA je objavila da je naložila svom tijelu za finansijsku kontrolu da odredi kaznu koju bi Milanu trebao izreći za kršenje pravila FFP-a u prošle tri godine do prošlog ljeta.

Milan je pored svih upozorenja od strane UEFA-a u sezoni 2017/2018 izgubio dodatnih 126 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije