Ljubav ispred novca je rijetkost u fudbalu: Aspas odbio sedam miliona godišnje da spasi Celtu

Bore se za opstanak u La Ligi

Ljubav ispred novca je rijetkost u fudbalu: Aspas odbio sedam miliona godišnje da spasi Celtu

E. Čaušević

Celta Vigo se na iznenađenje mnogih ove sezone bori za opstanak jer su prošlih sezona bili u vrhu tabele u Španiji.

Međutim, Celta i Villarreal su ove sezone najneprijatnija iznenađenja u La Ligi jer niko nije očekivao da će se do zadnjeg kola ove ekipe boriti za opstanak u društvu najboljih.

Celta je prije deset dana nakon šest mečeva bez pobjede uspjela da upiše tri boda i to na krilima svog najboljeg igrača Iaga Aspasa koji se nakon tri mjeseca vratio poslije povrede.

Aspas je već nekoliko godina daleko najbolji igrač Celte, a mnogi se čude kako je i dalje član ovog kluba. Španski mediji su otkrili da je on imao ponude prošlog ljeta, ali i u januaru da napusti klub, no odlučio je ostati u Vigu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj španski reprezentativac je pravi primjer kako se voli klub jer nije htio da napusti Celtu u januaru i prihvati bogatu ponudu iz Kine. Jedan kineski klub nudio mu je čak sedam miliona eura godišnje, ali je on to odbio i objasnio da ne može napustiti Celtu dok se bori za opstanak.

Aspas je odlučio da ostane u klubu u kojem se najljepše osjeća, a nakon svega još je produžio saradnju do ljeta 2022. godine, te zarađuje znatno manje nego što je mogao u Kini, odnosno 1,8 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi