Vratio se nakon tri mjeseca, zabio dva gola, pa brisnuo u plač

Aspas junak Celte

Vratio se nakon tri mjeseca, zabio dva gola, pa brisnuo u plač

A. Čaušević

Nakon šest mečeva bez pobjede i jednog trijumfa u posljednjih 13 susreta idol Viga se vratio, zabio je dva gola i tako donio pobjedu svom timu. 

Nakon što je izveden iz igre Iago Aspas je briznuo u plač poslije velike pobjede Celte nad Villarealom. Vodili su gosti sa 0:2, ali sjajni napadač svoj tim golovima za 1:2 i 3:2 odveo do velikog trijumfa.

"Dosta smo patili tokom utakmice, patio sam i ja, moja porodica zna šta sam sve prošao posljednja tri mjeseca jer nisam mogao pomoći timu", rekao je Aspas koji je inače i navijači kluba iz Galicije.

Povremeni španski reprezentativac je pohvalio navijače Celte koja je dalje u zoni ispadanja. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Navijači su nas dočekali ovako bez obzira na loše rezultate, zahvaljujući njima smo ostvarili preokret, oni su nas ohrabrili", rekao je Aspas koji vjeruje da bi ovaj trijumf mogao biti prekretnica za nastavak sezone.

Aspas je sa sinoćnja dva gola stigao do cifre od deset pogodaka u ovoj sezoni La Lige. Taj učinak bi sigurno bio i bolji da zbog povrede nije morao pauzirai posljednjih nekoliko mjeseci 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti