Ljubimac navijača Čelika preuzeo klub iz Prve lige HNL

Pavić novi trener NK Dugopolje

Ljubimac navijača Čelika preuzeo klub iz Prve lige HNL

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Prva nogometna liga, odnosno drugi razred hrvatskog nogometa počinje 12. avgusta utakmicama prvog kola. Od naredne sezone u ovom rangu takmičenja vidjet ćemo i jedno poznato trenersko ime. Sinjski nogometni stručnjak Boris Pavić novi je trener NK Dugopolje.

Pavića se u našoj zemlji sjećaju posebno u Zenici kao igrača, te trenera koji je u dva navrata spasio Zeničane od ispadanja iz Premijer lige. Tijekom svoje bogate nogometne karijere kao igrač nastupao je za hrvatske prvoligaše Inker Zaprešić, Varteks, Rijeku i Segestu, a kultni status među tamošnjim navijačima stekao je nastupajući za zenički Čelik. Igračku karijeru završio je igrajući za Hrvace. Nakon kraja igračke karijere počeo je graditi uspješnu trenersku karijeru u kojoj je vodio OSK, Hrvace, u dva navrata Čelik, Junak, Vitez, Rudar Kakanj, Široki Brijeg, Solin, Vodice, Slogu, Croatiu, a posljednjoj sezoni se okitio naslovom prvaka 3.HNL jug sa Zagorom.

Pavić je jedini bivši igrač i trener u historiji NK Čelik koji nikada na Bilinom polju nije izgubio utakmicu. Sigurno da će imati dosta motiva i želje da se dokaže i u drugom razredu nogometa u Hrvatskoj, gdje je već imao nekoliko uspješnih sezona kada je kao trener spasio Solin od ispadanja iz lige.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovog 49-godišnjaka čeka sigurno dosta izazova u narednoj sezoni, gdje im je cilj biti da budu stabilni, odnosno da izbjegnu borbu za opstanak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Puno srece za Dugopolje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti