Pecelj nakon sjajne sezone napušta Metalac

Istakao se u Super ligi Srbije

Pecelj nakon sjajne sezone napušta Metalac

Samir Mlaćo
I u Super ligi Srbije nogometaši i treneri su na odmoru.

FK Metalac je završio na desetom mjestu i ostvario veoma dobar uspjeh, a između ostalih istakao se nekadašnji član Čelika, Zvijezda, Čapljine i Leotara Ljubiša Pecelj.

Pecelj je upisao 27 nastupa te dodao i dva pogotka, a imao je i neugodnu povredu zbog koje je propustio šest kola, na vratio se brzo na teren i u staru dobru formu.

Pogodio je već u debiju protiv Mačve u drugom kolu te osvojio simpatije navijača koji za ovog 27-godišnjaka imaju samo riječi hvale. Pecelj je pogodio i protiv Napredka (2:2) i to na fenomenalan način, pa je ista majstorija izabrana za pogodak kola.

Svojim partijama brzo je osvojio navijače, te pokazao da su čelnici Metalca napravili pravi potez kada su ga angažovali iz Kolubare.

Ipak, saradnju sa Metalcem prema neće nastaviti.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dvije strane nisu postigle dogovor oko novog ugovora, pa je Pecelj slobodan u potrazi za novim angažmanom.

“Bila je to definitivno dobra sezona. Vrijeme je za promjenu, nešto novo u karijeri. Metalac je sjajna sredina, zaista imam samo lijepe riječi o bivšem klubu“, kazao je Pecelj za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi