Ljupko Petrović otkrio kakav je imao odnos sa Arkanom

Nesuđeni trener FK Sarajevo

Ljupko Petrović otkrio kakav je imao odnos sa Arkanom

Malo je nedostajalo da Ljupko Petrović u ljeto 2014. godine postane trener FK Sarajevo.

Čovjek koji je Crvenu zvezdu vodio do evropske titule sve je dogovorio sa aktuelnim prvakom BiH, vodio je i trening, ali preko noći spakovao je kofere i vratio se u Beograd. Razlog je sporna fotografija (ispostavit će se montaža) na kojoj rukuje s oružjem u društvu Željka Ražnatovića Arkana.

U to vrijeme Ražnatović je bio vođa Delija, a kakav je odnos Petrović imao s njim otvoreno je govorio za Kurir.

"Imali smo veoma korektan odnos. Upoznao sam ga kada sam bio trener Vojvodine. Nisam ni znao ko je on. Kada je Vojvodina pobijedila Zvezdu i postala šampion, Arkan mi je prišao i pitao me zašto igramo grubo samo protiv Zvezde. Odgovorio sam mu da tako igramo protiv svih i da smo zato prvaci. Poslije toga je rekao Voji Kisu da mene treba dovesti u Crvenu zvezdu. Kasnije sam čuo, da je stalno agitovao za mene kod uprave. Volio je takve trenere, fajtere, koji se ne boje, idu na nož, da se nadigravaju", ispričao je Petrović.

Je li ga ikada Arkan pozvao da bude trener u njegovom Obiliću?

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Ne... Bio je svjestan da ja kao bivši trener Crvene zvezde i šampion Evrope ne mogu da vodim ekipu kao što je Obilić. Vjerujem da me zato nikada nije pitao da budem trener u njegovom klubu", završio je Petrović.

Petrović je, podsjetimo, kroz trenersku karijeru vodio brojne klubove poput Olympiakosa, Levskog, Litexa, CSKA iz Sofije, GAK-a, PAOK-a...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi