Ljutiti Vidal nagovijestio povlačenje iz reprezentacije
Foto: EPA

Nakon katastrofalnog poraza od Paragvaja

Ljutiti Vidal nagovijestio povlačenje iz reprezentacije

Čileanci su sinoć na svom terenu imali priliku učvrstiti jednu od pozicija koja vodi direktno na Mundijal, umjesto toga, oni su porazom od Paragvaja sebi zagorčali život kada su u pitanju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Paragvaj je slavio rezultatom 0:3, niko od Čileanaca nije blistao, a goste je u vodstvo u 24. minuti doveo Arturo Vidal, autogolom.

Upravo je Vidal bio izuzetno ljut nakon utakmice, te je na svom Instagramu čak i nagovijestio skoro povlačenje iz reprezentacije. Fudbaler Bayerna je očigledno ogorčen zbog odnosa čileanske javnosti prema njemu i reprezentaciji, pa je istakao da bi vjerovatno mnogi bili sretni kada bi on otišao u reprezentativnu penziju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Sada su, vjerovatno, svi oni koji u ovoj državi donose negativne vibracije sretni. Ali ne brinite, ubrzo odlazim", napisao je 30-godišnji Vidal koji je prikupio 96 nastupa u dresu Čilea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti