Čile sebi zagorčao život u borbi za Mundijal
Foto: EPA

Debakl na domaćem terenu

Čile sebi zagorčao život u borbi za Mundijal

Reprezentacija Čilea je večeras doživjela jedan od najtežih poraza u posljednjih nekoliko godina.

Alexis Sanchez i društvo su na Monumentalu u Santiago de Chileu senzacionalno poraženi od Paragvaja sa visokih 3:0 i tako propustili priliku da se učvrste na poziciji koja direktno vodi na Svjetsko prvenstvo.

Prvi gol na utakmici viđen je u 24. minuti kada je Arturo Vidal zatresao vlastitu mrežu. Čile je pokušavao doći do poravnanja, ali je u 55. minuti Caceres pogodio za vodstvo Paragvaja od 2:0 i tako dotukao večerašnje rivale.

Za razliku od Bosne i Hercegovine, Paragvaj nije ispustio sigurno vodstvo i do kraja utakmice je stigao i do trećeg gola. Strijelac je u trećoj minuti sudijske nadoknade bio Ortiz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon ovog rezultata, situacija u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal se dodatno 'zakuhala' i Paragvaj se definitivno vratio u utrku za plasman u Rusiju. Čile je ostao na četvrtom mjestu sa 23 boda, a Paragvaj je šesti sa samo dva boda manje.

Podsjetimo, prve četiri reprezentacije iz Južne Amerike će izboriti direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok peta ide u razigravanje. Plasman u Rusiju je već obezbijedio Brazil, koji ubjedljivo vodi na tabeli.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi