Llorente se vraća u matični klub?
EPA

Zamjena za Aduriza

Llorente se vraća u matični klub?

Athletic Bilbao tražit će novog napadača u ljetnom prijelaznom roku.

Povlačenje Aritza Aduriza stvorilo je probleme baskijskom klubu, čiji su čelnici primorani potražiti novo rješenje napadu, a već kruže glasine oko potencijalnih zamjena.

Sudeći prema napisima španskih medija, u Athletic Bilbao bi moglo doći provjereno ime i igrač koji je na "San Mamesu" ujedno i počeo karijeru. Radi se o Fernandeu Llorenteu koji kojeg bi u 36. godini doveli na posudbu iz Napolija.

Špekuliše se kako protiv toga neće ništa imati ni u Napoliju, pogotovo jer bi se oslobodili njegove plate od dva i pol miliona eura na godišnjem nivou, a uostalom nije ni prvi izbor u napadu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Llorente je za Athletic Bilbao igrao od 2004. do 2013. godine. U tom periodu je odigrao više od 300 utakmica i pritom postigao 111 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi