Lob koji je slomio srca navijačima Frosinonea i poslao Parmu u Seriju A

Parma slavi fudbalera Foggije

Lob koji je slomio srca navijačima Frosinonea i poslao Parmu u Seriju A

Teme:

Sinoć je odigrano posljednje, 42. kolo Serije B, a Parma se pridružila Empoliju kao direktan putnik u elitni rang italijanskog fudbala.

Ipak, nisu "Ducali" imali sve u svojim rukama. Sinoć im je bila potrebna pobjeda nad Spezijom uz kiks Frosinonea (direktnog konkurenta za drugu poziciju) protiv Foggije.

Parma je svoj dio posla odradila rutinski i savladala Speziju u gostima sa 2:0. Ipak, prava drama je viđena u susretu Frosinonea i Foggije.

Povela je Foggija u 35. minuti preko Mazzea, da bi Paganini u 68. poravnao na 1:1. U 73. minuti Rubin nespretno posprema loptu u vlastitu mrežu i dovodi Frosinone u prednost od 2:1, a tada se Parmin san o direktnom plasmanu u Seriju A gotovo srušio.

Frosinone je bio veliki favorit protiv Foggije, ali onda munjevita kontra u 89. minuti i majstorski lob rezerviste Roberta Floriana za 2:2. Floriano je tako donio pobjedu svojoj ekipi i ostavio Frosinone na trećoj poziciji, a Parmu poslao u Seriju A.

Parma i Frosione su sezonu završili sa istim brojem bodova (72), ali će Frosinone put do Serije A pokšati pronaći kroz doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi