"Nazovem Ibrahimovića, zvoni, a on se onda javlja i kaže: O cigane, živ si?"

Lobont ispričao rumunskim medijima

"Nazovem Ibrahimovića, zvoni, a on se onda javlja i kaže: O cigane, živ si?"

E. Škorić

Bivši rumunski golman ispričao je kako ga je Zlatan Ibrahimović nazivao ciganinom.

Bogdan Lobont (44) dugi je niz godina branio u Italiji za Fiorentinu i Romu, a osim u rodnoj Rumuniji nastupao je još u Nizozemskoj kao čuvar mreže Ajaxa. Bilo je to od 2000. do 2006. godine i upravo je u Amsterdamu imao priliku da dijeli svlačionicu sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Lobont je u jednom razgovoru za rumunske medije pričao o Ibrahimoviću, otkrio ono što svi znamo - da je ponekad "lud", da je posebno karizmatičan i na terenu i van njega, a također je otkrio i detalje jednog telefonskog razgovora koji se dogodio mnogo godina kasnije, kada su već odavno napustili Ajax.

"O, cigane, živ si? Kako mogu da ti pomognem?", bio je Ibrahimovićev odgovor čim se javio na mobitel kada je vidio da ga zove stari drugar iz Ajaxa.

Tada je Lobont zatražio neke informacije od svog mlađeg saigrača, koji je potom rekao da "dođi u Milan kad god poželiš" i uz to mu poručio da je voljan da pomogne šta god bude potrebno.

Inače, Ibrahimovića su se mnogi plašili, bio je dosta prgav, imao je vrelu krv, pričao je Lobont i o tome.

Oglasi

"Jednostavno je to takav tip, ali ako ste ok prema njemu, bez brige ste. On zna da cijeni prave stvari i ljude", kazao je Lobont.

A Zlatan je, valjda to svi znaju, porijeklom iz BiH, te je svojevremeno njegov otac Šefik izjavio:

"Moj Zlatan je Bošnjak jer sam i ja Bošnjak, i to onaj sa dna kace", priznao je Šefik Ibrahimović.

Šefik je također jednom prilikom otkrio da je bio strog prema Zlatanu, odakle je napadač očito i naučio da bude drzak po potrebi, da zna da se nosi sa velikim pritiskom i da pravi velike stvari.

"Puno sam uložio u njega još dok je bio dijete. Bio sam strog, ali me on slušao sve vrijeme. Uz moju pomoć počeo je šutirati loptu s četiri godine i odmah se vidjelo da se razlikuje od druge djece jer je baratao loptom jako dobro. Svi su već tada govorili da će on biti uspješan fudbaler".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao junior Zlatan je igrao je za Malme BI, BK Flag, FBK Balkan i Malme FF, a kao senior za Malme FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, LA Galaxy, Manchester United...

Trenutno je u Milanu, oporavlja se od nove teške povrede, a iako je upao u pozne godine, nema namjeru da prestane s fudbalom i želim svom najdražem klubu donijeti još jedan Scudetto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi