Pojavio se veći mangup od Zlatana: Ibrahimović nemoćan, šutio je, trpio i slušao šta mu se kaže

Potpuno ga je izignorisao

Pojavio se veći mangup od Zlatana: Ibrahimović nemoćan, šutio je, trpio i slušao šta mu se kaže

E. Ganibegović

Zlatan Ibrahimović na fudbalskoj sceni traje već preko 20 godina.

Iz rodnog Rosengarda, preko Malmoa, Ajaxa, Intera, Juventusa, Barcelone, Milana, PSG-a, LA Galaxyja i Manchester Uniteda ponovo je stigao u Milan gdje je prošle sezone na San Siro s ekipom vratio titulu prvaka Italije.

Švedski napadač bh. porijekla u svijetu je poznat kao veliki egoista i narcis. U izjavama je sebe znao porediti s Bogom, a u blažim verzijama i s lavovima.

I na fudbalskom terenu poznat je kao neko ko nikome ne ostaje dužan, a često voli i prvi da napadne. Ipak, pamti se jedna situacija u kojoj je morao slušati šta mu se kaže i nije mogao ništa uraditi da bude onako kako je on želio.

Osim s Milanom, prvak zemlje s Apenina bio je i s ljutim gradskim rivalom, Interom. Godine 2009. Inter je naslov prvaka osvojio s 10 bodova ispred Juventusa i Milana. Neroazzuri su imali 84 boda na kraju sezone i sasvim zasluženo osvojili Scudetto.

Sve je već bilo riješeno, a u utakmici 36. kola Inter je dočekao Sienu. Cambiasso je doveo Inter u vodstvo u 44. minuti, da bi u 52. na 2:0 povisio Balotelli.

Oglasi

Jasno je bilo da će Inter upisati novu pobjedu, a Zlatanu Ibrahimoviću se nije baš igralo taj dan, iako je bio u početnih 11. Na klupi Intera je tada sjedio Jose Mourinho.

Ibrahimović je nakon gola Balotellija često sugerisao Mourinhu da želi izmjenu i tražio od portugalskog trenera da ga zamijeni, no ovaj ga je samo ignorisao.

Potrudio se Mourinho nakon toga da mu bez riječi očita lekciju o tome ko je glavni. Nakon ko zna kojeg sugerisanja da ga zamijeni, Mourinho je Ibrahimoviću samo dodao flašicu s vodom da se osvježi.

Zatim u 76. minuti novi gol Intera, a postigao ga je - Zlatan Ibrahimović. Odmah nakon što je postigao gol, Ibrahimović je ponovo pogledao ka Mourinhu i tražio izmjenu.

Epilog? Dvije minute kasnije Mourinho je treću izmjenu odlučio iskoristiti tako da u igru uvede Paola Orlandonija, rezervnog golmana, zamijenivši tako sedam godina mlađeg Julija Cesara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U preostale dvije utakmice Inter je poražen od Cagliarija (2:1) i pobijedio je Atalantu (4:3), a Ibrahimović je u te dvije utakmice postigao tri gola.

To mu je itekako pomoglo da na kraju bude najbolji strijelac Serije A te sezone s 25 golova, s obzirom na to da su prvi pratioci, Diego Milito (Genoa) i Marco di Vaio (Bologna) imali po 24 gola.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Manager
sačekajte jedno 3 hefte pa opet po 17-ti put objavite ovu priču i video ;)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi