Ostao bez poziva u reprezentaciju jer nije vakcinisan: "Mora biti odgovoran prema društvu"
Foto - Pexels

Renan Lodi u centru pažnje

Ostao bez poziva u reprezentaciju jer nije vakcinisan: "Mora biti odgovoran prema društvu"

M. Šljivak

Pandemija koronavirusa izazvala je potpuni haos u svijetu sporta.

Dosta je sportista koji nemaju namjeru da se vakcinišu protiv virusa, a selektor Brazila Tite odlučio je da ne zove igrače koji nisu primili vakcine.

Tako je fudbaler Atletico Madrida Renan Lodi ostao bez poziva u nacionalni tim Brazila, a odluku je objasnio selektor Karioka Tite.

"Nisam ga zvao jer nije vakcinisan. Svi trebaju znati da je vakcinacija društvena odgovornost. Ja sam odgovoran za svoju porodicu, nemam roditelje, ali da ih imam, na ovaj način bi ih zaštitio", rekao je Tite.

Iz brazilskog Saveza su dali dodatno objašnjenje situacije s Lodijem.

"Renan Lodi ne može ući u Ekvador, ali ni u Brazil zbog restrikcija. Dobio je prvu dozu vakcine 10. januara, ali zbog pravila o vakcinaciji ne može".

U Brazil mogu ući samo ljudi koji su vakcinisani s dvije doze bilo koje od vakcina.

Brazil 27. januara i 1. februara igra utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Tite računa na ove igrače.

Iznenađenje je svakako poziv 38-godišnjem Daniju Alvesu iz Barcelone kojem je želja da se od reprezentacije oprosti u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi