Partijao na okupljanju reprezentacije, pa se požalio na povredu: Neymar je prešao sve granice
Foto - EPA

Nije igrao protiv Argentine

Partijao na okupljanju reprezentacije, pa se požalio na povredu: Neymar je prešao sve granice

M. Šljivak

Najveća zvijezda brazilskog fudbala Neymar JR nije igrao u susretu protiv velikog rivala Argentine (0:0).

Neymar je pred utakmicu osjetio bol u aduktoru i odlučeno je da on ne nastupi u najvećoj utakmici južnoameričkog fudbala.

Brazilski mediji tvrde da je Neymara 'povrede' koštao izlazak tokom vikenda u Sao Paulu. Nakon tog izlaska u ponedjeljak se pojavio na treningu sa bolovima u aduktoru.

"Neymar ima bolove u aduktoru, ali sa tim je mogao igrati. Može se igrati sa blagim bolovima u mišiću, pa čak i sa bolnim stopalom", saopšteno je u jednoj emisiji na brazilskoj televiziji.

"Pustili su ga kući nakon meča sa Kolumbijom u kojoj se želio potući sa svima. Mogao je biti isključen i pravo je pitanje zašto je to radio na terenu. Ima pravo na slobodan dan, to nije problem, ali partijanje dva dana i zatim se pojaviš na treningu i kažeš da si povrijeđen".

Otkriveno je i gdje je proveo slobodne dane.

"Bio je u baru gdje svi poznati idu. Zar ovakav igrač treba predstavljati Brazil? Iznenada je osjetio bol u aduktoru. Plesao je nakon utakmice kao kauboj i niko sa bolovima u aduktoru ne može tako plesati", saopšteno je u TV emisiji.

Brazil je već osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo, a Neymar je ranije najavio kako bi mu to moglo biti posljednje takmičenje u dresu Brazila.

Top Komentari

Bhf111
Da se sa bazilcima poredimo po igri i uspjehu i nogometu gdje bi nam kraj bio Mi se poredimo sa partijanjem hahah
3 0
VenamaHrabrih
Čim to nešta oko kose petlja, nemere valjat.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti