Lokalne vlasti izdale upozorenje, odgađa se meč Sampdoria - Roma?

Zakazan za sutra u 15 sati

Lokalne vlasti izdale upozorenje, odgađa se meč Sampdoria - Roma?

E. Škorić
Teme:

Susret Sampdoria - Roma, koji je zakazan za nedjelju u 15 sati, mogao bi vrlo lako biti odgođen.

Duel u Đenovi pod znakom je pitanja jer je meteoalarm izdao crveno upozorenje. Već danima u regiji Ligurija pada obilna kiša, što je prouzrokovalo i poplave, a kako je travnjak Sampinog stadiona već natopljen vodom, to bi moglo značiti da bi novi val padavina u potpunosti uništio travnjak.

Osim jake kiše, jaki vjetrovi koji pušu pojačani grmljavinom također su prepreka za odigravanje sutrašnje utakmice.

Izvještaj lokalnih meteoroloških postaja navode da je od utorka, 15. oktobra, područje oko Đenove vidjelo 732,2 mm kiše, dok je u prvih devet mjeseci godine bilo svega 851,4 mm kiše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se situacija ne poboljša u narednim satima, duel Sampdorije i Rome vjerovatno će biti otkazan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi