Lokerenu pripao derbi osamnaestog kola, lider remizirao

Belgijska Jupiler liga

Lokerenu pripao derbi osamnaestog kola, lider remizirao

Derbi osamnaestog kola Jupiler lige Belgije između Genka i Lokerena na Kristal Areni pripao je gostujućem timu rezultatom 2:0. 

Gostujući tim u prednost je došao već nakon devet minuta igre. Na asistenciju Patosija pogodio je Dutra. Mogao je Genk izjednačiti svega sedam minuta kasnije, ali Vossen nije uspio realizovati najstrožiju kaznu.

Deset minuta prije odmora na 2:0 povisuje Vaneken, što je kasnije se ispostavilo bio konačan rezultat utakmice. Od 45. minuta Lokeren je bio oslabljen pošto je Patosi zaradio drugi žuti karton.

Lider na tabeli Standard nije opravdao ulogu favorita na gostovanju kod Leuvena. Tim Dine Arslanagića remizirao je sa Subašićevim Leuvenom, a pogodaka nije bilo.

Arslanagić je ponovo igrao svih devedeset minuta, dok Subašić nije bio u kombinaciji za današnji meč. Vrijedi spomenuti da su i jedni i drugi kraj utakmice dočekali sa igračem manje.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Leuven je od 40. minuta bio lišen usluga Cerigionija, dok je kod Standarda pocrvenio Carcela-Gonzalez pet minuta kasnije.

Standard je i dalje lider na tabeli, nakon osamnaest kola imaju 41 bod, dva više od drugoplasiranog Club Bruggea. Genk je petoplasirani sa 35 bodova, dok je Lokeren jednu stepenicu niže sa šest bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.