Lokomotiva i Varaždin u derbiju začelja podijelili bodove
FOTO - EPA

Lokomotiva i Varaždin u derbiju začelja podijelili bodove

A. Beganović

U okviru 11. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva Lokomotica i Varaždin su podijelili bodove (2:2).

Najveći hit prošle sezone HNL-a, Lokomotiva iz Zagreba, u derbiju začelja nije uspjela savladati Varaždin, tako da uz utakmicu više, obje ekipe imaju po osam bodova, koliko ima i posljednjeplasirana Istra.

Varaždin je bolje otvorio susret i preko Delića je u 7. minuti stigao do prednosti. No, njihovo slavlje kratko je trajalo pošto je tri minuta kasnije Chaija pogodio za 1:1.

U 15. minuti nastavka gosti opet stižu do prednost. Autogol je postigao Hendija. I sve do 89. minute rezultat se nije mijenjao, da bi Papadopoulos u pomenutoj minuti pogodio za konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kerim Memija odigrao je svih 90 minuta za Varaždin, dok je Demir Peco u igri bio do 87. minute kada ga je zamijenio Elezi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi