Lookman se obrukao panenkom, ali scena nakon promašaja je pokazala zašto je fudbal više od igre!

Veliki gest

Lookman se obrukao panenkom, ali scena nakon promašaja je pokazala zašto je fudbal više od igre!

A. Čaušević

Penal u posljednjoj sekundi. Teško breme za svakog fudbalera. Na svojoj koži je to sinoć osjetio Ademola Lookman. 

Lookman je duboko u sudijskoj nadoknadi imao priliku da donese bod Fulhamu u gradskom derbiju protiv West Hama.

Engleski ofanzivac se odlučio za panenku i poprilično se osramotio. Užasno je šutirao pa je Lukas Fabianski bez problema zaustavio njegov šut.

Scena neposredno nakon promašaja je pokazala zašto je fudbal više od igre te da se ovakvi promašaji mogu desiti bilo kome.

Razočarani Lookman je čučnuo i uhvatio se za glavu, kada mu je prišao protivnički igrač. Fabian Balbuena je mogao slaviti pobjedu svog tima, ali nije to uradio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvo je iz poštovanja prišao svom protivniku kako bi ga utješio i dao podršku. Znao je iskusni defanzivac kroz šta prolazi igrač Fulhama.

Paragavajac koji nosi nadimak General definitivno može biti primjer mnogim drugim.

Top Komentari

Opijum
DZEMIDZICU PITATSKA KERINO
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi