Lopetegui zbog oca u posljednji trenutak stopirao pregovore sa Wolverhamptonom

Nakon otkaza u Sevilli

Lopetegui zbog oca u posljednji trenutak stopirao pregovore sa Wolverhamptonom

Esmer Oštraković

Užasan start sezone imala je ekipa Seville, a cijenu je platio njihov tadašnji trener Lopetegui koji je dobio otkaz.

Dugo se govorilo o tome da je bivši, a onda se sve ispostavilo tačnim, te je nakon domaćeg poraza u Ligi prvaka od Borussije Dortmund, Lopetegui postao bivši.

Na njegovo mjesto, odmah sutrada, postavljen je bivši selektor Argentine, te čovjek koji je uradio sjajan posao sa Marseilleom, a riječ je naravno o Sampaoliju.

Engleski mediji odmah su prenijeli informaciju kako će Lopetegui postati novi trener Wolverhamptona, te da je samo pitanje trenutka kada će sve biti ozvaničeno.

Ipak, od toga neće biti ništa, ali sve zbog toga jer je bivši trener Seville odlučio da stopira pregovore.

Imao je Lopetegui opravdan razlog za to, te je ostao u dobrim odnosima sa čelnicima Wolverhamptona koji su shvatili njegovu situaciju.

Naime, Lopeteguijev otac je u veoma lošem zdravstvenom stanju, te se ovaj trener odlučio da neko vreme provede u krugu porodice.

Naravno jasno je da će se nastaviti baviti trenerskim poslom, ali prije svega će sačekati novu ponudu, te razvoj situacije oko zdravstvenog stanja njegovog oca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije nego što je došao u Sevillu, Lopetegui je bio trener Real Madrida, te selektor reprezentacije Španije, a proslavio se na klupi Porta.

Sigurno da će ovaj sjajni trener imati brojne ponude kada se odluči vratiti trenerskom poslu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi