Nakon najvećeg poniženja u karijeri nije dugo čekao na novi izazov
FOTO: EPA

Odlazi u Englesku?

Nakon najvećeg poniženja u karijeri nije dugo čekao na novi izazov

H. Zilić

Španski trener Julen Lopetegui proživljavao je pravu drami posljednjih sedam dana.

Zbog lošeg starta sezone Uprava Seville je odlučila da uruči otkaz španskom trerenu na neobičan način.

Naime, Lopetegui je vodio Sevillu u utakmici Lige prvaka protiv Borussije Dortmund iako je znao da će dobiti otkaz bez obizra na rezultat jer je tim iz Andaluzije sve dogovorio sa Jorge Sampaolijem.

Sevilla je taj meč izgubila sa 1:4 tako da je španski sturčnjak na najgori mogući način završio jedan težak period u trenerskoj karijeri.

Međutim, Lopetegui po svemu sudeći neće dugo čekati na novi posao.

Odmah po otkazu u Sevilli španskog trenera kontaktirali su iz Wolverhamtpona koji traže zamjenu sa Brunu Laga koji je prošle sedmice dobio otkaz.

Oglasi

Ostvrski mediji pišu da bi Julen Lopetegui i i tim sa Molineuxa mogli potpisati ugovor do kraja sedmice i da će Španac već naredne sedmice voditi trening Vukova.

Julen Lopetegui je trenersku karijeru počeo kao asistent u U17 reprezentaciji Španije 2003. godine, a prvi samostalan angažman imao je u Rayo Vallecanu 2003. godine. Bio je i na klupi B tima Real Madrida 2008. godine

Potražite više informacija na temu Premier league:

U karijeri je vodio čak tri selekcije Španije i to U19, U20, U21 i seniorsku reprezetnaciju u periodu od 2016. do 2018. godine.

Nakon Španije, kratko se zadržao na klupi Real Madrida prije dolaska u Sevillu 2019. godine. Imao je i epizodu na klupi Porta od 2014. do 2016. godine, tako da bi mu posao u Wolverhamptonu bio ujedno i prvi van Španije i Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi