Lopetegui u Sevillu doveo sjajnog napadača PSV-a

Četvrto pojačanje novog trenera Andalužana

Lopetegui u Sevillu doveo sjajnog napadača PSV-a

S. Grebović

Klub iz Andaluzije nastavlja da se pojačava, sportski direktor Monchi danonoćno radi kako bi Sevillu napravio što konkurentnijim timom u domaćim okvirima.

Iza Seville je sezona za zaborav koju su završili na, za njihove standarde, skromnoj šestoj poziciji pa ih naredne sezone nećemo gledati u Ligi prvaka.

Stoga su čelnici kluba ovog ljeta odlučili da zasuču rukave i u svoje redove dovedu kvalitetne igrače. Svakako da je jedan takav napadač PSV-a Luuk De Jong koji je minule sezone bio najbolji strijelac holandske Eredivisie.

Da budemo precizniji, titulu najboljeg strijelca domaćeg šampionata podijelio je sa Dušanom Tadićem, a obojica su na svom kontu imali 28 postignutih pogodaka.

Ako je vjerovati španskim medijima, transfer bi trebao iznositi oko 12 miliona eura, čija se realizacija očekuje u prvim danima mjeseca jula.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Kiss
školovan napadač,pun pogodak a nisu neke pare dali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti