Lopetegui: Zahvalan sam Realu na ukazanom povjerenju
Madriđani su odluku donijeli uslijed očajnih rezultata ekipe, ali i igre, a odmah nakon debakla u El Clasicu protiv Barcelone (5:1)

Potražit će novi posao

Lopetegui: Zahvalan sam Realu na ukazanom povjerenju

Čelnici Real Madrida poslije dosta špekulacija i neizvjesnosti uručili su jučer otkaz Julenu Lopeteguiju.

Rezultati koje je kraljevski klub bilježio pod vodstvom ovog stručnjaka su ispod svih očekivanja, a kap koja je prelila čašu bio je debakl u derbiju sa Barcelonom, nakon kojeg je Real pao na deveto mjesto.

Lopetegeu, koji će sada morati potražiti novi posao, nakon otkaza zahvalio se Realu na ukazanom povjerenju.

"Poslije odluke koju je donio klub, želim da se zahvalim na ukazanom povjerenju i prilici koju su mi dali. Hvala i igračima za sav njihov trud i rad, kao i svim zaposlenim u klubu za sve što su učinili da imamo prijatnu saradnju. I, naravno, dugujem zahvalnost i navijačima na podršci", kazao je Lopetegui i dodao:

"Svom, sada već bivšem klubu, želim sve najbolje u nastavku sezone."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj bivši selektor Španije je, naime, na klupi Real Madrida proveo manje od četiri mjeseca, vodio je Kraljeve u 14 utakmica i Santiago Bernabeu napustio nakon 139 dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi