Igrači će sanjati navijače i ono što ih je dočekalo na povratku kući
Foto - Lorient Ultras

Scena koja nije baš ugodna

Igrači će sanjati navijače i ono što ih je dočekalo na povratku kući

M. Šljivak
Teme:

Navijači francuskog prvoligaša Lorienta nezadovoljni su rezultatima ove sezone i to su odlučili pokazati igračima i rukovodstvu tima. Oni su na kapiji trening centra ostavili 400 kilograma pokvarene ribe.

Lorient ove sezone igra zaista očajan fudbal. Ovaj klub je tek 17. na tabeli Ligue 1 i osvojeno je svega 12 bodova u 17 odigranih utakmica.

Težak poraz u Brestu (4:0), gdje su razbijeni već nakon prvog poluvremena, kap je koja je prelila čašu. Navijači su žestoko reagovali i organizovali su akciju.

Fudbalere Lorienta na ulazu u trening centar dočekalo je 400 kilograma pokvarene ribe i sasvim jasna poruka: "Pokvarena riba, kao i vi."

Lorient je očajan, a navijači bijesni (Foto: Lorient Ultras)

Navijači su na svojoj službenoj stranici objavili detalje 'akcije' koju su sproveli. Učestvovalo je oko 20-ak članova.

Oglasi

"Nakon novog sramotnog poraza našeg tima 20-ak članova je organizovalo akciju. 400 kilograma ribe postavljeno je ispred kapije uz poruku - Pokvarena riba, kao i vi."

"Neka ljudi koji nisu zabrinuti i koji ne poštuju Lorient kao instituciju odmah odu iz kluba", jasna je poruka navijača francuskog tima.

Lorient je prvi dio sezone završio s omjerom od dvije pobjede, šest neriješenih utakmica i devet poraza i osvojenih samo 12 bodova. Daleko je to ispod onog što su očekivali.

Sezonu igrači ovog tima nastavljaju 14. januara. I tada im slijedi zaista težak izazov i to gostovanje kod petoplasiranog Lillea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tim s Du Moustoir kroz historiju nije imao velikih rezultata. Najveći uspjeh je osvajanje francuskog Kupa 2002. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi