Optužbe za silovanje mu uništile život, fudbal mu je bio jedini spas, a sinoć se konačno nasmijao!

Benjamin Mendy u centru pažnje

Optužbe za silovanje mu uništile život, fudbal mu je bio jedini spas, a sinoć se konačno nasmijao!

E. Čaušević

Francuski defanzivac Benjamin Mendy pokušava da oživi karijeru nakon što je pao na samo dno poslije optužbi za silovanje od kojih je nedavno oslobođen. Vratio se u Francusku gdje je potpisao za Lorient, a sinoć je nakon tri godina konačno uspio da doživi trenutak koji mu je sigurno vratio vjeru u život nakon svega što je prošao.

Mendy je pet godina bio član Manchester Cityja gdje je bio poprilično standardan, ali je prije nekoliko godina sve palo u vodu kada je Francuz optužen za silovanje.

City ga je odmah suspendovao i nije pružao nikakvu podršku iako je ugovorom bio vezan za taj klub. No, prije nekoliko mjeseci Mendy je oslobođen svih optužbi i drama koja je trajala godinama konačno je završena.

Mnogi poznati igrači oglašavali su se nakon toga i pružili mu podršku, te su neki od njih prozvali Manchester City i poručili da je sramota kako su se odnosili prema Mendyju koji je uporno svo vrijeme tvrdio da je nevin.

Nakon završetka višegodišnje drame Mendy je oslobođen i odmah je napustio Manchester City i vratio se u Francusku. Lorient je ovom 29-godišnjaku pružio ruku spasa i šansu da Mendy ponovo zaigra fudbal.

Oglasi

Potpisao je dvogodišnji ugovor i pokušava da se vrati u formu iako je jasno da nikada neće biti na nivou kao prije nekoliko godina.

Sva ta trauma koju je prošao je ostavila traga, ali Mendy pokušava barem da osjeti onu strast fudbala kao što je to bilo prije svih tih užasnih stvari koje su se Francuzu desile u protekle tri godine.

Čini se da se osmijeh lagano vraća na njegovo lice jer je Mendy sinoć u porazu Lorienta od Marseillea (4:2) uspio da zabije prvi gol nakon dugo vremena, a na njegovom licu vidjelo se koliko mu je to značilo.

[twitter]https://twitter.com/DjRapeed/status/1733977648701857841[/twitter]

Oglasi

Mendy je konačno ponovo osjetio sreću koju fudbal može da donese golom za 2:4, a iako to nije pomoglo Lorientu da izbjegne poraz sigurno je da će taj gol ovaj 29-godišnjak posebno pamtiti.

Polako, ali sigurno se vraća u formu

Od dolaska u Lorient prvo je radio na povratku fizičke forme i u klubu mu nisu vršili nikakav pritisak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U zadnje vrijeme lagano se vraća u formu jer je uspio da odigra šest utakmica i to poprilično dobro, a sve je krunisao sinoć golom protiv Marseillea kojim je podsjetio sve o kakvom igraču se radi.

Inače, Mendy je ponikao u Le Havreu, a igrao je i tri sezone za Marseille. No, "eksplodirao" je u dresu Monaca gdje je odigrao samo jednu sezonu, a potom je za skoro 60 miliona eura na ljeto 2017. godine potpisao za Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi