Sve zbog Dilette i kćerkice: Karius od naredne sezone u klubu gdje je fudbal čista romantika?
FOTO: EPA

Razilazi se sa Newcastleom

Sve zbog Dilette i kćerkice: Karius od naredne sezone u klubu gdje je fudbal čista romantika?

Haris Zilić

Ostrvski mediji prenose vijest da Newcastle i 30-godišnji njemački golman Loris Karius neće produžćiti saradnju koja ističe ovo ljeto, tačnije krajem mjrseca juna.

Karius iza sebe ima vrlo zanimljivu karijeru među stativama, ali i vrlo zanimljiv privatni život van terene.

U posljednje vrijeme je više centru pažnje jer je zaručen sa poznatom italijanskom novinarkom Dilettom Leottom s kojom je dobio i dijete.

Što se tiče golmanske karijere crni pečat ostavila je 2018. godina i finale Lige prvaka protiv Real Madrida, kada je na golu Liverpoola imao nekoliko skandaloznih grešaka koje su Redse koštale u toj utakmici.

Nakon te sezone napustio je Liverpool, lutao po posudbama, bio je i Besiktasu gdje je također imao nekoliko loših izdanja pa je pokušao i u Union Berlinu, a sve je iznenadio u septembru 2022. godine kada je potpisao ugovor sa Newcastleom.

Oglasi

Sada dolazi i do razlaza sa Svrakama, a na ljeto će kao slobodan agent pokušati pronaći novi angažman.

Pojedine špekulacije govore da bi Karius mogao put Italije kako bi bio bliže Diletti i svojoj kćerkici, a već se špekuliše i sa imenima nekih klubova.

DIletta je rođena na Siciliji gdje i živi većina njene porodice pa su tako pojedini mediji povezali kultni Palermo kao narednu destinaciju Lorisa Kariusa.

Palermo je trenutno član Serie B nalaze se na šestom mjestu i po svemu sudeći gledat ćemo ih u play-offu za plasman u Seriu A naredne sezone.

Nema sumnje da bi to bio zanimljiv transfer, a Palermo je jedan od kultnih italijanskih klubova koja iza sebe ima deceniju punu problema i turbulencija, ali opet se dižu u piramidi italijanskog fudbala.

Mnogi za Palermo kažu da je uvijek bio dio fudbalske romantike, a možda Diletta i porodica budu razlog da od ljeta i Loris Karius bude stanovnik Sicilijie.

Naravno ovo su sve nagađanja i špekulacije koje se provlače po medijima i društvenim mrežama, čak neki komentari govore da bi Karius mogao i u Ulm gdje je počeo karijeru kao omladinac, a Ulm je blizu plasmana u njemačku Cvajtu naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi