Loše vijesti za Gattusa, Milan dovodi najboljeg italijanskog trenera

Sarri od ljeta na San Siru?

Loše vijesti za Gattusa, Milan dovodi najboljeg italijanskog trenera

E. Škorić

Gennaro Gattuso navjerovatnije neće ostati trener Milana uprkos dobrim rezultatima u proteklom periodu.

Gattuso je probudio Milan po dolasku na klupu slavnog kluba, ali poraz od Arsenala (0:2) na San Siru u prvom susretu osmine finala Europa lige svakako je šamar koji bi mogao da ostavi traga.

Prema današnjim informacijama koje dolaze iz Italije, Gattuso neće ostati trener i naredne sezone.

Navodno kineski vlasnik Milana želi da dovede nove investitore, te da proda dio dionica, a za trenera u klubu žele Napolijevog Maurizija Sarrija.

Sarriju ide dobro u Napoliju, ali kruže glasine kako je najbolji italijanski trener prošle godine u lošim odnosima s predsjednikom Napolija De Laurentiisom i kako bi mu Milan mogao omogućiti izuzetno dobra primanja, ali i pred njega postaviti velike izazove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim toga, Rossoneri su spremni da mu daju odriješene ruke da radi s mladim igračima i da mu dopste da radi na višegodišnjem projektu, strpljivo i ambiciozno. Sarri je prva opcija Milana, ali ako on ne pristane, klub će gledati prema Carlu Ancelottiju ili nekom trećem kandidatu.

Sve ukazuje da će, bez obzira izbori li se Liga prvaka, Gattuso na kraju sezone otići iz Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi