Loše vijesti za Romu u najgorem trenutku

De Rossi out do kraja sezone?

Loše vijesti za Romu u najgorem trenutku

E. Čaušević

Pred Romom je teška borba do kraja sezone za mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Vučica ove godine ne igra ni približno dobro kao prethodne kada su vili najprijatnije iznenađenje. Roma ima i dalje šanse da se plasira u Ligu prvaka, ali je jasno da više nemaju pravo na kiks.

Roma je prethodnog vikenda uspjela upisati pobjedu na Olimpicu protiv Udinesea kada je jedini gol na meču postigao Edin Džeko. Kolo prije toga su istim rezultatom slavili u gostima protiv Sampdorije, a strijelac je bio Daniele De Rossi.

De Rossi je lider Rome nakon odlaska Francesca Tottija, ali ove sezone je više van terena nego na njemu. Sve više se špekuliše o tome da će na kraju sezone završiti svoju karijeru jer očito da njegovo tijelo više ne može izdržati tolike napore.

Jasno je da je De Rossi veoma važan dio Rominog tima, a prema informacijama iz Italije izgubljen je do kraja sezone. Naime, na meči protiv Udinesea obnovio je povredu desnog koljena i prema svemu sudeći više ga nećemo gledati na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo će biti veliki udarac za Romu u borbi za Ligu prvaka, a Claudio Ranieri nema baš nekih dobrih rješenja na poziciji defanzivnog veznog fudbalera.

De Rossi ima 35 godina i otvoreno je da na kraju sezone završi karijeru. Ako to ne odluči onda se očekuje da s Romom potpiše novi ugovor do ljeta 2020. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi