Van Gaal se nakon pet godina na velika vrata vraća na trenersku klupu

Preuzima reprezentaciju Nizozemske

Van Gaal se nakon pet godina na velika vrata vraća na trenersku klupu

E. Čaušević

Iskusni stručnjak Louis van Gaal je bez posla već pet godina.

Van Gaal je posljednji angažman imao na klupi Manchester Uniteda, a nakon što je u maju 2016. godine dobio otkaz odlučio je da se malo odmori od fudbala.

Međutim, već pet godina ovog stručnjaka nismo gledali na trenerskoj klupi i mnogi su pomislili da se već penzionisao.

No, kako stvari stoje Van Gaal bi se trenerskom poslu mogao vratiti na velika vrata nakon pet godina pauze jer se uveliko piše o tome da će biti izabran za novog selektora Nizozemske.

Ovaj 69-godišnji stručnjak je obavio razgovore sa Fudbalskim savezom Nizozemske i kako pišu mediji u toj zemlji pristao je da ponovo bude selektor ove reprezentacije.

Nizozemska je razočarala na minulom Evropskom prvenstvu jer su ispali već u osmini finala, a nakon toga Frank de Boer je očekivano dobio otkaz.

Oglasi

Mnogi su bili iznenađeni kada su se pojavile informacije da bi Van Gaal mogao da se vrati na selektorsku poziciju, ali u FS Nizozemske vjeruju da je on trenutno najbolje rješenje.

Van Gaal je već bio selektor Nizozemske i to u periodu od jula 2000. godina do novembra 2001. godine i od avgusta 2012. godine do jula 2014. godine.

Nizozemska je na Mundijalu 2014. godine igrala u polufinalu Svjetskog prvenstva, a nakon toga Van Gaal je napustio selektorsku poziciju jer je dobio poziv iz Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Van Gaal je svoju trenersku karijeru počeo još 1986. godine kada je bio pomoćni trener u AZ Almnaaru, a kasnije je došao u Ajax. Prvi tim Ajaxa vodio je od 1991. do 1997. godine i imao je odlične rezultate.

U svojoj trenerskoj karijeri još je trenirao Barcelonu, AZ i Bayern.

Top Komentari

Medo-Brundo
Zesci promasaj
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi