Prošle sedmice otkrio da ima rak prostate, a sada oduševio novim vijestima

Van Gaal se oglasio ponovo

Prošle sedmice otkrio da ima rak prostate, a sada oduševio novim vijestima

Endin Čaušević

Nizozemski stručnjak Louis van Gaal prošle sedmice šokirao je javnost objavom da je teško bolestan

Van Gaal je trenutno selektor reprezentacije Nizozemske s kojom se sprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Krajem marta Nizozemska je odigrala dva prijateljska meča, a nakon toga Van Gaal je gostovao na jednoj televiziji i iznenadio je sve kada je otkrio da je teško bolestan i da ide na zračenje.

Van Gaal je u bolnicu išao u noćnim satima kako igrači i novinari ne bi saznali da je teško bolestan. Nizozemac ima rak prostate za koji je saznao prije nekoliko mjeseci, ali je šutio.

Ipak, odlučio je da javno kaže da je bolestan u slučaju da se desi ono najgore i da ljudima bude jasno u kakvom je stanju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Međutim, jučer je Van Gaal oduševio fudbalsku javnost kada je objavio da tretmani zračenja daju znakove i da je situacija znatno bolja nego što su mu doktori prognozirali u prvi mah.

"Prolazim kroz sve to. Imao sam 25 tretmana zračenja. Onda sam morao čekati pet ili šest mjeseci da vidimo da li su ta zračenja obavila svoj posao i doktor mi je rekao da jesu. Tretmani su bili uspješni i sretan sam što to mogu reći", poručio je Van Gaal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi