Van Gaal s reprezentativcima uspostavio videopozive, šokirali ga prizori

Neki su bili goli u krevetu

Van Gaal s reprezentativcima uspostavio videopozive, šokirali ga prizori

Edmir Škorić

Selektor Nizozemske javio se svakom od igrača koji se nisu našli na konačnom spisku kako bi im detaljno objasnio svoju odluku.

Louis van Gaal je odlučio da videopozivom obavi razgovore s igračima za koje nema mjesta u avionu za Katar.

"Nije lako izostaviti takve igrače" , objasnio je Van Gaal u svom nastupu pred medijima u kojem je odgovarao na pitanja novinara nakon objave poziva za Svjetsko prvenstvo.

"Jutros sam potrošio sat i 45 minuta kako bih informisao sve igrače putem FaceTimea. Ja s nogometašima, Frans Hoek s golmanima. Bio je to težak posao, uvjeravam vas. Također sam uzeo u obzir činjenicu da imamo igrače iz Engleske. Razlika je sat vremena, ali sam još uvijek vidio gole igrače jer su još bili u krevetu ili su tek ustali," objasnio je Van Gaal.

Očito je trener bio upitan za imena tih igrača. "Vrlo je primamljivo pitati koje ste nogometaše vidjeli gole , ali mislim da to trebamo zanemariti, zar ne?", upitao ga je jedan od novinara u press salonu.

"Mislim da da", odgovorio je Van Gaal.

Oglasi

"Ne biraju se uvijek najbolji igrači, nego i najbolji za tim. Moramo biti zajedno pet sedmica", zaključio je nekadašnji trener Ajaxa, Barcelone, AZ-a, Bayerna i Manchester Uniteda, koji je od 2021. godine po treći put na klupi Oranja.

Van Gaal nije pozvao golmane Tima Krula i Jaspera Cillessena, što mu se najviše prigovara, a konačan spisak izgleda ovako:

Golmani: Justin Biljow (Feyenoord), Andries Noppert (Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax).

Braniči: Virgil van Dijk (Liverpool), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Denzel Dumfries (Inter), Stefan de Vrij (Inter), Matthijs de Ligt (Bayern), Tyrell Malacia (Manchester United) y Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen).

Vezni: Frenkie de Jong (Barcelona), Steven Berghuis (Ajax), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Kenneth Taylor (Ajax) y Xavi Simons (PSV).

Napad: Cody Gakpo (PSV), Memphis Depay (Barcelona), Steven Bergwijn (Ajax), Vincent Janssen (Amberes), Luuk de Jong (PSV), Noa Lang (Brujas) y Wout Weghorst (Besiktas).

Nizozemce u grupi očekuju okršaji sa Senegalom, Ekvadorom i domaćinom Katarom. Prvi meč igraju sa Senegalom 21. novembra, s tim da će Senegalcima nedostajati povrijeđeni Sadio Mane.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U iščekivanju Svjetskog prvenstva, pred nama je pregršt vrhunskih utakmica širom Evrope. Igra se u Premijer ligi BiH, igraju se sjajni mečevi u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji... Sve to na sajtu Volcanobet kladionice!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

E.Car
Novinaru kada kopiraš tekst barem ga pročitaj čitavog i vidjet ćeš gdje si pogriješio. Ne jednom nego tri puta ista greška
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti