Lov na play-off: Sarajevo u Zenici protiv BATE-a, Zrinjski u Švedskoj

Danas utakmice 3. pretkola Evropske lige

Lov na play-off: Sarajevo u Zenici protiv BATE-a, Zrinjski u Švedskoj

Bh. predstavnici Sarajevo i Zrinjski današnjim utakmicama kreću u pohod na play-off Evropske lige.

Nakon eliminacije od Celtica, aktuelni šampioni BiH svoj evropski put nastavlja u trećem pretkolu Evropske lige u kojem ih čeka BATE Borisov, dok je pred Zrinjskim duel sa Malmöm.

Sarajevo će slavni bjeloruski tim ugostiti u Zenici, a iako 'domaćin', uloga favorita svakako pripada gostima s obzirom na veliko iskustvo iz evropskih takmičenja u proteklih deset godina. Glede nadolazeće utakmice u bordo timu nastoje da ne prime gol i s dobrim rezultatom dočekaju revanš.

"Uspjeli smo se upoznati s BATE-om koji je prethodnih godina imao priliku igrati grupnu fazu Lige prvaka ili Evropske lige, to dovoljno govori o kakvom timu se radi. Za nas bi svaki rezultat bez primljenog gola bio povoljan. U dva susreta protiv Celtica smo uspjeli da postignemo gol i nadam se da to možemo uraditi i danas, uz, naravno, dosta opreznosti i discipline u igri", kazao je trener Husref Musemić koji će na raspolaganju imati i Mersudina Ahmetovića koji se oporavio od povrede.

U BATE-u, s druge strane, ne žele ni razmišljati o mogućem neuspjehu protiv Sarajeva.

"O porazu ni ne razmišljamo. Pratili smo Sarajevo i dobro izanalizirali njihov sastav. Radi se o jakom i dobro izbalansiranom timu, tako da očekujem jednu sasvim dobru utakmicu. Sastav? Većih problema nemamo. Nedostaje nam samo Egor Filipenko, koji je povrijeđen i ostao je u domovini", kaže trener Aleksey Baga.

Zbog evropskog iskustva BATE kao favorit vidi i kladionica Mozzart.

Zrinjski je za razliku od Sarajeva već preskočio dvije prepreke u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Nakon što su eliminisali Akademiju Pandev, pa Utrecht, za mostarski tim slijedi duel s uglednim švedskim klubom Malmöm koji je prethodno savladao Domžale. Plemići će se fokusirati na kontranapade o čemu je na konferenciji za medije govorio i trener Hari Vukas.

"Naravno da nam obrana može donijeti dobar rezultat, ali teško je očekivati da se branimo 90 minuta. Malmo ostavlja dosta prostora natrag i te situacije moramo znati iskoristiti. Moramo znati utrčati u pravom trenutku u prazan prostor između linija. Znam da naši navijači dolaze u velikom broju, i uz veliku borbu, agresivnost i pamet vjerujem u dobar rezultat", kazao je Vukas.

Gotovo da niko ne vjeruje da Zrinjski može napraviti čudo, no ako vjerujete u Plemiće, kladionica Mozzart vam je omogućila ogromnu kvotu na bh. predstavnika.

Treće pretkolo Evropske lige

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Malmo - Zrinjski (19:00, Arena Sport)
Sarajevo - BATE (19:45, Moja TV)

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Do pobjede!
7 1
Koba84
Goooooooooooo Malmö.... Jebem li vam majku ustasku. Poserem im se na zastavu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi