Sarajevo konačno riješilo pitanje golmana, danas novi potpis na Koševu

Rogić stiže u bordo klub

Sarajevo konačno riješilo pitanje golmana, danas novi potpis na Koševu · Saznajemo

Endin Čaušević

U prethodnim sedmicama mnogo se špekulisalo o tome koji golman će pojačati FK Sarajevo pred početak nove sezone. Mnoga imena povezivala su se s klubom s Koševa, ali čini se da više nema dileme ko će stati među stative bordo tima.

Sa Sarajevom se prethodnih sedmica povezivalo nekoliko poznatih golmanskih imena, ali čini se da su čelnici kluba konačno donijeli odluku koji golman će pojačati ekipu.

Kako je SportSport.ba nedavno najavio karijeru u FK Sarajevo će prema svemu sudeći nastaviti hrvatski golman Lovre Rogić koji je prethodnih pet sezona branio u Šibeniku.

Ovaj 27-godišnji golman napustio je Šibenik na kraju protekle sezone jer mu je istekao ugovor i odlučio se na novi izazov u karijeri.

Iako se povezivao sa škotskim Dundee Unitedom kako nezvanično saznajemo Rogić je odlučio da karijeru nastavi u dresu Sarajeva i na kraju je odbio poziv iz Škotske.

Oglasi

Hrvatski golman već danas bi trebao da potpiše ugovor s Sarajevom nakon čega će ga bordo klub zvanično predstaviti kao novo pojačanje.

Također, Rogić se povezivao nedavno i s dolaskom u HŠK Zrinjski, ali na kraju od toga nije bilo ništa. No, Rogić je odlučio da se okuša u Premijer ligi BiH, a ponudu koju mu je poslalo Sarajevo očito nije mogao da odbije.

Rogić je ponikao u dresu Šibenika, a u dosadašnjoj karijeri branio je još za NK Primorac Biograd i za njemačke niželigaše Kalbach i SG Kelkheim.

Podsjećamo, Sarajevo je nedavno napustio golman Belmin Dizdarević koji će karijeru nastaviti u Francuskoj, a bordo klub bi trebao dobiti određeni iznos obeštećenja s obzirom da je on ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dizdarević će u narednim danima potpisati za Montpellier i sada se čeka samo zvanična potvrda bivšeg francuskog prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Čir želuca i čir dvanaesnika mogu se opisati kao ograničena oštećenja sluznice probavnog sustava koji prodiru kroz mišićni sloj sluznice, ostavljajući pri cijeljenju ožiljak. Glavnu ulogu u razvoju bolesti imaju infekcija bakterijom Helicobacter pylori, FK SARAJEVO, lijekovi, čimbenici životnog stila, teški fiziološki stres, ali i genetski čimbenici
5 0
Bespotrebna pojacanja
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi