Prvi ozbiljniji i napad i pao je gol u Rigi - Hrvatima se brzo promijenio izraz lica

Dobar start

Prvi ozbiljniji i napad i pao je gol u Rigi - Hrvatima se brzo promijenio izraz lica

Edmir Škorić

Reprezentativci Hrvatske igraju u Rigi protiv Latvije jako bitnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prije ovog kola Hrvatska nije imala sve u svojim rukama, no nakon što je Armenija zaustavila Vels (1:1) u Jerevanu, Vatreni su došli u situaciju da sami sebi kroje sudbinu.

I dobro su počeli. Poveli su danas u Rigi već u sedmoj minuti golom Lovre Majera, a svakako bi bilo veliko iznenađenje da slabašna selekcija Latvije zaustavi bivšeg viceprvaka svijeta i trenutno jednu od najboljih selekcija u Evropi.

Gol Majera pogledajte OVDJE.

Ukoliko su bili zabrinuti, brzo su se promijenili izrazi lica hrvatskih navijača, kojih ima i na stadionu u Rigi, ali i širom Hrvatske te naravno Evrope i svijeta. 

Nedugo nakon toga, novi gol za Hrvatsku, a strijelac je bio Kramarić, pa sada naše komšije imaju jako veliku prednost i teško da će je ispustiti do kraja. Gol napadača Hoffenheima pogledajte OVDJE.

Oglasi

Ukoliko Hrvatska večeras pobijedi, imat će tako priliku da pred svojim navijačima protiv Armenije pobjedom ovjeri plasman na Euro u Njemačkoj.

S obzirom da Velsa očekuje duel s Turskom, doduše kod kuće, možda bi i neki negativan rezultat u tom duelu s Armenijom mogao Vatrenima biti dovoljan za slavlje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

No, nema nikakve sumnje da neće ništa prepuštati slučaju i da će htjeti da sa dvije uvjerljivije pobjede danas i za tri dana obezbijede još jedno učešće na velikom takmičenju.

Top Komentari

omer
A koliko se samo Srbadija unaprijed radovala sto se Hrvati navodno nece plasirati na EURO, a oni hoce. Mogu zamisliti sada njihovo razocarenje. A bez sumnje da bas oni ne bi isli na EURO da im se UEFA nije smilovala i dala im laganu grupu kako bi napokon igrali evropsko prvenstvo nakon pune 24 godine odsustva.
1 0
pero98
Očekivanih 2:0 zasad.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi