Đoković poslao Hrvatima poruku nakon poraza od Argentine, Lovren odmah morao reagovati

Srbijanski teniser u centru pažnje

Đoković poslao Hrvatima poruku nakon poraza od Argentine, Lovren odmah morao reagovati

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske nije uspjela da se plasira u finale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što ih je sinoć u polufinalu pobijedila Argentina sa 3:0. Nakon utakmice u centru pažnje našla se i poruka Novaka Đokovića na koju je Dejan Lovren jutros morao reagovati.

Hrvatska nije uspjela da ponovi nevjerovatan uspjeh od prije četiri godine i ponovo se plasira u finale Svjetskog prvenstva, ali sigurno da je i ovaj rezultat Vatrenih za svaku pohvalu.

Izabranici Zlatka Dalića su otišli na Mundijalu i dalje nego što se očekivalo, a sigurno da će se najviše pamtiti njihova velika pobjeda protiv Brazila koji je bio prvi favorit za osvajanje zlata u Kataru.

Hrvatska sinoć nije imala snage da pruži jači otpor nevjerovatno motivisanim Argentincima koji su predvođeni Lionelom Messijem na kraju pobijedili sa 3:0 i zasluženo prošli u finale.

Međutim, Hrvatska će imati priliku da se bori za još jednu medalju na Svjetskom prvenstvu jer ih u subotu očekuje meč za treće mjesto, a bronzana medalja bila bi sigurno još jedan fenomenalan poduhvat.

Hrvati će protivnika u meču za treće mjesto saznati večeras nakon drugog polufinala, a igrat će protiv poražene ekipe iz okršaja Francuska - Maroko.

Oglasi

Igrači Hrvatske sigurno itekako žale za propuštenom prilikom da odu u novo finale, ali jasno je da će već danas biti mislima okrenuti ka meču za bronzanu medalju.

Nakon sinoćnje utakmice u centru pažnje našao se srbijanski teniser Novak Đoković koji je odlučio da se oglasi nakon meča protiv Argentine, te je igračima Hrvatske čestitao na još jednom odličnom poduhvatu na tako veliko takmičenju i pored poraza u polufinalu.

"Čestitke ovim momcima i cijeloj ekipi na još jednom sjajnom prvenstvu", napisao je Đoković, te je u objavi označio Lovrena i Modrića, a defanzivac Hrvatske je odmah odlučio da reaguje.

"Hvala Nole", napisao je kratko Lovren.

   Story na Instagramu kojeg je jutros objavio Dejan Lovren

Ubrzo nakon toga Lovren se ponovo oglasio na Instagramu i poslao je jasnu poruku nakon poraza od Argentine i pred meč za novu medalju Vatrenih na Mundijalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dignut glave i nastaviti dalje, žao mi je što vas nismo uspjeli dovesti do kraja. Bol je tu i ostat će neko vrijeme, ali ne smijemo potonuti. U subotu za medalju! Hvala svim navijačima od srca na podršci", poručio je iskusni defanzivac.

Top Komentari

Zabrinut sam za Bošnjake katolike!Molim da se skinu sa aparata
3 3
AlphaStrong
Hahaha, koja ironija, a sutra bi finansirao njihove ubice, samo slijepci ne vide pravu istinu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti