Da li je Messi uništio cijenu Gvardiola: Ponuda Manchester Cityja jutros je dala najbolji odgovor!

U Leipzigu zadovoljno trljaju ruke

Da li je Messi uništio cijenu Gvardiola: Ponuda Manchester Cityja jutros je dala najbolji odgovor!

Endin Čaušević

Hrvatski defanzivac Joško Gvardiol oduševio je fudbalski svijet svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon čega su počele špekulacije da će Leipzig zaraditi ove zime bogatstvo na njemu, ali nakon što se sinoć Lionel Messi "poigrao" s njim mnogi su poručili da mu se cijela prepolovila. No, ponuda koju je spremio Manchester City je sve pokazala.

Gvardiol je bio sigurno jedan od najboljih igrača Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru i oduševio je svojim igrama u prethodnim utakmicama čime je skrenuo pažnju na sebe.

Ovaj 20-godišnjak igra u dresu Leipziga, ali mnogi smatraju da će ga njemački klub teško zadržati nakon nastupa u Kataru i da je samo pitanje za kojeg evropskog velikana će Gvardiol potpisati.

On je i njegov imao nekoliko ponuda na stolu i najviše se povezivao s Chelseajem, ali je odlučio ostati u Leipzigu. No, sada će teško odbiti ponude koje su spremne za njega.

Gvardiol se povezuje s mnogim klubovima, a tu se izdvajaju najviše Real Madrid, Chelsea i Manchester United. Spominjala se cifra od 80 miliona eura, ali sada je to mnogo više zbog odličnog izdanja na Svjetskom prvenstvu.

Također, nakon nešto lošijeg izdanja sinoć protiv Argentine i činjenice da nije uspio zaustaviti Messija mnogi su se našalili da se cijena Gvardiola odmah prepolovila, ali jasno je da to nije tačno.

Oglasi

Sigurno je da će Leipzig inkasirati pravo bogatstvo od prodaje igrača kojeg su na ljeto 2021. godine iz zagrebačkog Dinama doveli za tek 19 miliona eura.

Engleski mediji pišu da se u bitku za njega uključio i Manchester City koji želi vidjeti Gvardiola na Etihadu, a za Leipzig su spremili ponudu koja će sigurno da ih oduševi i bit će čudo ako je ne prihvate.

Naime, čelnici engleskog prvaka spremni su platiti za Gvardiola čak 110 miliona eura i uključiti 20% bonusa od naredne prodaje, ali jedna stvar bi posebno mogla oduševiti čelnike Leipziga.

Navodno, Manchester City bi kupio Gvardiola već u januaru, ali bi ga ostavili u Leipzigu do kraja ove sezone i on bi se novoj ekipi priključio tek narednog ljeta kada će Građani vjerovatni napraviti neke promjene u defanzivi gdje se već lagano stvara gužva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Gvardiol će sigurno na kraju biti taj koji će odlučiti gdje će nastaviti karijeru, ali čini se da se ponuda Manchester Cityja sada posebno izdvaja ispred svih.

Ukoliko Građani za njega zaista plate 110 miliona eura onda će ovaj 20-godišnjak postati najskuplji defanzivac u historiji fudbala. Također, ogroman novac od prodaje će dobiti i Dinamo i čini se zaradit će sada dosta više nego prije godinu dana kada su ga oni prodali.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

domy
Jel pronađen taj momak?
8 3
Mostarac94
Jest ga Messi poslao po ćevape 10 puta al nezz da je to neka sramota, cast je igrati protiv jednog od najvećih svih vremena... al mali igra srcem za repku i da nije njega tesko bi Belgiju prošli tako da džabe neko ismijavanje momka
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi