Ironični komentar legende za Lovru Majera i Niku Kovača "trese" Njemačku: "Hrvat i košta 30 miliona"

Video se pojavio na društvenim mrežama

Ironični komentar legende za Lovru Majera i Niku Kovača "trese" Njemačku: "Hrvat i košta 30 miliona"

Endin Čaušević

Wolfsburg je proteklog vikenda remizirao na svom terenu protiv Borussije Dortmund (1:1) u meču 22. kola Bundeslige. U centru pažnje našao se hrvatski reprezentativac Lovro Majer zbog ironičnog komentara legendarnog Davida Jarolima, a u svemu tome spomenuto je i ime Nike Kovača.

Vukovi su pred svojim navijačima uspjeli da osvoje bod u derbiju protiv Dortmunda. Gosti su poveli u osmoj minuti pogotkom Fullkruga, dok je sredinom drugog poluvremena Gerhardt zabio gol za konačnih 1:1.

Međutim, u centru pažnje na društvenim mrežama našao se hrvatski reprezentativac Lovro Majer koji je odigrao cijelu utakmicu, ali se nije previše istakao.

Lavinu komentara na društvenim mrežama pokrenuo je legendarni češki veznjak David Jarolim koji je ostavio dubok trag u Bundesligi igrajući za Bayern, Nurnberg i HSV za koji je nastupao čak devet godina.

Jarolim koji se posvetio trenerskoj karijeri trenutno radi i kao stručni komentator na jednoj češkoj televiziji i komentarisao je upravo meč Wolfsburg - Dortmund. Glavna tema bio je češki veznjak Vaclav Cerny koji igra u Wolfsburgu i nije dobio za vikend ni minute, a tada su spomenuti Majer i Kovač.

Oglasi

Jedan od gostiju u studiju pitao se zbog čega Majer igra toliko više na desnom krilu iako je klasični veznjak koji igra u sredini terena, te samim time zbog njega Cerny ima manju minutažu iako su statistički skoro izjednačeni.

Cerny je većinom ulazio s klupe i uspio je dati tri četiri gola na 20 mečeva, a isto toliko golova postigao je i Majer na pet utakmica više.

"Zbog čega Lovro Majer dobija toliko prostora iako nije tipični krilni igrač kao Vaclav Cerny", pitao se jedan od gostiju, a potom je Jarolom odlučio da se uključe i ironičnim komentarom izazove dosta pažnje.

"Pa, zato što je Hrvat i košta 30 miliona eura", kroz osmijeh je rekao Jarolim, a gost koji je i pokrenuo temu još je kratko dodao: "I zbog toga što je tu Niko Kovač".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Očito je da u Češkoj ne shvataju što Cerny tako malo igra iako se pokazao kao pojačanje nakon što je ljetos stigao iz Twentea za osam miliona eura, te Jarolim i društvo smatraju da Kovač previše "gura" Majera i da on mora igrati bez obzira što ga koriste na neprirodnoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi