Löw se pokajao?

Hummels bi se mogao vratiti

Löw se pokajao?

Edmir Škorić

Iskusni stoper Mats Hummels mogao bi se ponovo vratiti u reprezentaciju Njemačke.

Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw napravio je promjene u timu nakon što je Elf razočarao na prošlom Svjetskom prvenstvu i u Ligi nacija. Odlučeno je da dres Njemačke više ne nose Hummels, Jerome Boateng i Thomas Muller.

"Jerome, Mats i Thomas više neće igrati za Njemačku. Bilo mi je važno da im to osobno objasnim. Ova godina bit će novi početak njemačke nogometne reprezentacije", kazao je početkom godine Löw.

Njemačka se nije proslavila u "novom" izdanju. U Ligi nacija je bila posljednja, a u kvalifikacijama ne ide onako kako je planirano, što je pokazao i nedavni poraz od Holandije 4:2. Nakon toga, uz dosta muke Njemačka je slavila kdo Sjeverne Irske...

Sve to dovodi u pitanje odluke selektora, da li je možda prerano otpisao neke igrače?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U Borussiji su istkali da je Hummels igrama ove sezone zaslužio da igra za reprezentaciju, a s obzirom da stoper sam nije donio konačnu odluku o kraju reprezentativne karijere, nije isključeno da ponovo bude na spisku.

Neki njemački mediji tvrde da bi Löw mogao ozbiljno da razmotri mogućnost povratka u nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti