PSG prodao Icardija, Wanda će biti najsretnija raspletom događaja

Vraća se gdje je sretan

PSG prodao Icardija, Wanda će biti najsretnija raspletom događaja

Midhat Šljivak

Francuski prvak PSG prodao je argentinskog napadača Maura Icardija turskom Galatasarayu. Posao je dogovoren za 10 miliona eura, a Argentinac će s turskim velikanom potpisati višegodišnji ugovor.

Mauro Icardi uskoro će zvanično postati novi igrač Galatasaraya. Turski šampion dogovorio je s PSG-om posao oko dovođenja argentinskog napadača koji će tako i dalje nositi dres istanbulskog velikana.

Posao je dogovoren na 10 miliona eura, Icardi je već ranije dogovorio sve uslove s Galatom i sve će biti zvanično u narednim satima.

Argentinac je prošlu sezonu proveo na posudbi u istanbulskom timu. Blistao je na terenu, te je odveo Galatu do naslova prvaka Turske uz 23 gola u 26 nastupa za klub.

U proteklom periodu se povezivao s timovima iz Saudijske Arabije i Italije. Ipak, na kraju se odlučio vratiti u Galatu gdje je postao ikona tima.

Oglasi

Bogata karijera Maura Icardija počela je u omladinskim kategorijama Barcelone. Prve seniorske minute odigrao je u Sampdoriji, a najbolje dane proveo je u Interu.

U PSG-u nije napravio gotovo ništa. Boravak u Parizu obilježen je brojnim skandalima u kojima je učestvovala i njegova supruga Wanda.

Mnogo više se pričalo o prevarama i preljubama. Nije se smirivalo ni po dolasku u Istanbul, ali priča je bilo mnogo manje nego ranije.

Očigledno je da turski grad godi Wandi i Mauru. Odlučili su se vratiti tamo i Galata je dobila veliko napadačko pojačanje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dovođenjem 30-godišnjeg Argentinca tim iz Istanbula je uzvratio žestoko gradskom rivalu Fenerbahčeu koji je u svoje redove doveo Edina Džeku.

Borba za prvaka Turske bit će zaista žestoka. Tu su još Bešiktaš i Trabzonspor koji traže svoje mjesto na vrhu i sigurno je da slijedi žestoka i zanimljiva sezona.

Top Komentari

Nogometaš bez mozga.Inter mu je dao sve digao ga je iz Argentinske prašine a žena mu je pljunula na sve to.I usmjerila mu karijeru u krivom pravcu.A poslije Milana slijedi samo nizbrdica do provalije jer su precijenili Maurove mogućnosti.I jest za lige isluženih igrača u godinama kakva je Turska.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije