Lucas Moura je dokaz da život zna da pruži drugu šansu

Bio je otpisan, ali...

Lucas Moura je dokaz da život zna da pruži drugu šansu

Fudbaler Tottenhama Lucas Moura igra kao preporođen na startu nove sezone.

Zahvaljujući golovima i asistencijama, ali i odlasku Sona na Azijske igre, Moura je napokon podsjetio na neke stare dane kada je harao u dresu PSG-a.

Tada je Lucas Moura proglašen jednom od nadolazećih zvijezda, ali njegov put nije išao onako kako je bilo predviđeno. Dolaskom velikih zvijezda u PSG, Lucas Moura je polako nestajao sa scene, završio je na klupi i minutaža mu je bila skromna.

U međuvremenu je, očekivano, izgubio i mjesto u reprezentaciji Brazila gdje je također godinama bio potpuno zaboravljen.

Međutim, Moura je dokaz da nikad nije kasno za drugu šansu. Nakon više od dvije godine čekanja, ovaj 26-godišnji Brazilac je ponovo dobio poziv brazilskog selektora za utakmice protiv Saudijske Arabije i Argentine.

Lucasu Mouri je, valjda, suđeno da bude onaj kojem "svane" kada nekom drugom "smrkne", pa je poziv ureprezentaciju dobio nakon što se povrijedio napadač Gremija, Everton.

Lucas Moura je za Brazil debitovao još 2011. godine i do sada je odigrao 35 utakmica, uz četiri postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi