Richarlison i Neymar blistali u uvjerljivoj pobjedi Brazila
(Foto: EPA)

Karioke veoma efikasne

Richarlison i Neymar blistali u uvjerljivoj pobjedi Brazila

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila sinoć je u prijateljskom meču savladala selekciju Salvadora sa uvjerljivih 5:0.

Blistali su u ovom meču fudbaler Evertona Richarlison i najskuplji igrač svijeta Neymar.

Richarlison je postigao dva gola (prvi u dresu Karioka), dok je Neymar postigao gol sa penala i upisao je čak tri asistencije. Peti gol je djelo Marquinhosa za uvjerljiv trijumf Karioka.

Razočarale su sinoć Kolumbija i Argentina. Iako je šansi u duelu ovih selekcija bilo, na kraju je utakmica završena sa nepopulranih 0:0.

SAD su savladale Meksiko sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je Adams (71.), a ni ovaj duel ovih selekcija nije mogao završiti mirno jer je kod Meksika isključen Zaldivar.

U ostalim prijateljskim duelima Venecuela je pobijedila Panamu sa 0:2, dok je istim rezultatom Ekvador savladao Gvatemalu.

Prijateljski mečevi:

Kolumbija - Argentina 0:0
Brazil - Salvador 5:0
SAD - Meksiko 1:0
Panama - Venecuela 0:2
Ekvador - Gvatemala 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi