Barcelona i Fiorentina danas pregovaraju o Pjanićevoj posudbi

Barcelona i Fiorentina danas pregovaraju o Pjanićevoj posudbi

E. Škorić

Fiorentina želi da posudi Miralema Pjanića i danas će njeni predstavnici obaviti pregovore s predstavnicima Barcelone.

Katalonski Sport piše kako će klubovi nastojati pronaći kompromisno rješenje, ali najveći problem je u plati bh. reprezentativca.

Fiorentina je spremna pltiti oko 50 posto Pjanićeve plate, a Barca traži od italijansjkog tima da plati najmanje 4,5 miliona eura, što je više od tih 50 posto, no postoje velike šanse da će Katalonci na kraju ipak da pristanu, samo da okončaju sapunicu sa otpisanim veznjakom.

Što se samog Pjanića tiče, on je spreman da se vrati u Seriju A i da se pridruži ambicioznom projektu Viola.

Pjanić je u Seriji A igrao za Romu i Juventus, a prelazak u Barcelonu se na kraju ispostavio kao veliki promašaj, budući da nije dobio priliku da igra. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Ronald Koeman ga je često ostavljao na klupi, znao slati i na tribine, a za prva dva meča u novoj sezoni nije ga čak ni uvrstio među 28 igrača, što je bio jasan znak Pjaniću da je vrijeme da se krene dalje.

Osim Juventusa, Rome i Fiorentine, pojavile su se glasine da timovi poput Intera, Milana i Napolija također prate Zmaja, koji bi u narednih sedam dana trebao saznati ime svog novog tima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
U pregovore se ukljucio i Igman iz Konjica
8 3
Eno30
Samo gluposti pisete cuj Fiortina sad
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti