Ludi debi Cocalića: Zabio gol u 15.,VAR mu presudio u 20. minuti
Cocalić je u 15. minuti glavom postigao gol na ubačaj iz kornera

Odigrao prve minute za Akhisar

Ludi debi Cocalića: Zabio gol u 15.,VAR mu presudio u 20. minuti

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Cocalić danas je upisao prve minute za turski Akhisar.

Cocalić je nedavno potpisao za Akhisar, a u prvom meču za svoj tim proslavio se pogotkom, no onda je dobio direktan crveni karton.

Akhisar gostuje Rizesporu u meču 19. kola Super lige koji još traje i vodi sa 1:0. Cocalić je u 15. minuti pogodio na ubačaj iz kornera, ali samo pet minuta kasnije morao je pod tuš.

Nakon jednog oštrog starta, sudija je uz pomoć VAR-a donio odluku da isključi bh. nogometaša, koji bi svakako mogao da bude junak Akhisara ako ostane 1:0, a do kraja je nešto manje od pola sata.

Došao da pomogne u borbi za opstanak

Cocalić je sa Akhisarom potpisao ugovor na dvije i po godine, a do kraja ove sezone će svojoj novoj ekipi pokušati pomoći u borbi za opstanak u eliti.

U prethodne četiri godine Cocalić je za Mechelen odigrao više od 100 zvaničnih utakmica, a igrama u ovom klubu se svojevremeno izborio i za mjesto u reprezentaciji BiH.

Nije poznato koliko će Mechelen dobiti na ime obeštećenja, obzirom da Cocalić ima ugovor do 2022., ali pretpostavlja se da su Belgijanci izašli u susret našem nogometašu zbog svega što je uradio za klub proteklih godina i da je riječ o minimalnom iznosu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi