Trener Mechelena žali: Volio bih da je ostao Cocalić

Bh. nogometaš otišao u Akhisarspor

Trener Mechelena žali: Volio bih da je ostao Cocalić

U belgijskom drugoligašu Mechelenu ne skrivaju žal zbog odlaska našeg Edina Cocalića.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje igrao je u Mechelenu veoma malo, nadao se da će izboriti mjesto u momčadi, no kako ga trener "nije vidio", odlučio je prihvatiti ponudu iz Turske i potpisati za Akhisarspor koji se takmiči u Superligi.

Cocalićeva odluka o odlasku teško je pala treneru Wouteru Vranckenu, pogotovo jer sada raspolaže sa samo dvojicom stopera, međutim svjestan je kako naš nogometaš nije bio zadovoljan u Mechelenu.

"Volio bih da je Cocalić ostao. Sviđao mi se kao igrač, ali i kao osoba, njegov karakter je bio važan u svlačionici. Ipak, razumijem njegovu odluku. Nije ovdje igrao mnogo u posljednje vrijeme, a u Turskoj je dobio dobar ugovor", izjavio je trener Mechelena Wouter Vrancken, koji ove zime neće tražiti zamjenu.

"Voljeli bismo imati novog stopera, trenutno smo na dvojici, ali sezona ne traje još dugo i za kratko vrijeme je teško nekoga uklopiti", dodao je.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Cocalić je Mechelenov dres nosio od 2015. godine, a kroz igračku karijeru još se okušao u Maccabiju iz Haife, Panioniosu i Željezničaru u kojem je ujedno i ponikao. Za "A" reprezentaciju Bosne i Hercegovine je u eri Mehmeda Baždarevića odigrao deset utakmica.

Top Komentari

Emir
Eto vam 6-ca iz Anderlahta jeftino za kamion bukovine.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi