Ludilo u Berlinu: Prvi put ušli u Bundesligu, a Stuttgart poslali u Cvajtu

Union Berlin novi bundesligaš

Ludilo u Berlinu: Prvi put ušli u Bundesligu, a Stuttgart poslali u Cvajtu

E. Škorić

Nogometaši Union Berlina izborili su večeras plasman u njemačku Bundelsligu.

Union Berlin je kao trećeplasirani tim 2. Bundeslige razigravao sa 18d-plasiranom ekipom Bundeslige, Stuttgartom, a nakon dva meča nije bilo pobjednika.

Prvi meč u Stuttgartu završen je rezultatom 2:2, ali je Union Berlin večeras s 0:0 pred svojim navijačima stigao do velikog uspjeha.

Stuttgart je bio nešto opasniji, poništen je i sjajan gol Aoga iz slobodnjaka nakon pregledavanja VAR-a, ali Švabe će naredne sezone ipak morati da se zadovolje Cvajtom.

Ovo je za Union Berlin prvi put u povijesti da će igrati u Bundesligi. Ujedno je ovo peti berlinski tim koji je igrao u najvišem rangu njemačkog nogometa.


Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Top Komentari

Saad
Glupani igrali su vec Bundesligu jebene neznalice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi