Ludilo u Firenci: Tri gola u nadoknadi i pobjeda Lazija

19. kolo italijanske Serije A

Ludilo u Firenci: Tri gola u nadoknadi i pobjeda Lazija

Endin Čaušević

Fudbaleri Lazija danas su na gostujućem terenu savladali Fiorentinu (3:1) u okviru 19. kola italijanske Serije A.

Lazio je priredio veliko iznenađenje pobjedom protiv trećeplasirane ekipe na tabeli Serije A Fiorentine. Iako je Fiorentina sa nekoliko dobrih prilika otvorila utakmicu, gosti su uspjeli da sačuvaju svoju mrežu netaknutom.

I kada su svi očekivali kraj prvog dijela utakmice gosti su šokirali navijače Fiorentine. Balde Keita je iskorist odličan pas svog saigrača i sa ruba kaznenog prostora pogodio za vodstvo svoje ekipe.

Domaća ekipa u drugom poluvremenu na sve načine pokušala je da se vrati u utakmicu, ali nisu imali rješenje za odličnu taktiku rimske ekipe. Lazio je u 86. minuti imao sjajnu priliku, ali je pokušaj Matrija odbranio golman domaćih.

U sudijskoj nadoknadi utakmice viđena je prava drama. Prvo je u 93. minuti Milinković-Savić udvostručio prednost Lazija, da bi samo minutu kasnije na 1:2 smanjio Roncaglia. No, to nije bilo sve. Lazio je u 96. minuti došao i do trećeg gola, a u listu strijelaca upisao se Felipe Anderson.

Lazio je sada deveti na tabeli Serije A sa 27 bodova, dok je Fiorentina treća sa 11 bodova više.

Seria A, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina - Lazio 1:3


All Goals - Fiorentina 1-3 Lazio - 09-01-2016 by LiG2Fr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi