Ludnica u Moskvi, Sevilla teškom mukom do pobjede u Akhisaru
(Foto: EPA) Spartak i Rangers su priredili spektakl u Moskvi. Viđeno je sedam golova, a moglo ih je biti i više.

Liga Evrope, 4. kolo grupne faze

Ludnica u Moskvi, Sevilla teškom mukom do pobjede u Akhisaru

Danas su na rasporedu utakmice 4. kola grupne faze Lige Evrope, a do sada najzanimljiviji meč je odigran u Moskvi gdje su snage u okviru grupe G odmjerile ekipe moskovskog Spartaka i škotskog Rangersa. Ovaj duel je na kraju završen rezultatom 4:3 u korist domaće ekipe.

Poveo je Rangers već u petoj minuti kada je Eremenko zatresao vlastitu mrežu, ali su domaći izjednačili u 22. minuti preko Melgareja.

Nije se dugo čekalo na novi gol pošto je Rangers pet minuta kasnije stigao do novog vodsta. Ovaj put je mrežu Spartaka zatresao Candeias.

Novi autogol je viđen u 35. minuti, a ovaj put je bio djelo fudbalera gostiju. Goldson je nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu, pa je Spartak stigao do novog poravnanja (2:2). Međutim, šest minuta kasnije Middleton pogađa za novo vodstvo Rangersa i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak je donio nova uzbuđenja. Odmah je viđeno nekoliko šansi, a SPartak je u 58. minuti poravnao na 3:3 preko Adriana. Samo minutu kasnije Hanni je pogodio za preokret domaćih i ispotavilo se konačnih 4:3. Do kraja meča je bilo još puno uzbuđenja, ali se rezultat nije mijenjao, iako je Rangers u samom finišu imao sjajnu priliku da izjednači. Rangers je nakon ove utakmice drugi sa pet bodova, dok je Spartak treći u grupi G sa istim brojem bodova.

Eintrach Franfurt je upisao i četvrtu pobjedu u grupi H i to na gostovanju kod Apollona rezultatom 2:3.

Poveli su Nijemci preko Jovića u 17. minuti, a rezultatom 0:1 se otišlo na poluvrijeme.

U nastavku je Haller u 55. pogodio za 0:2, da bi tri minute kasnije Gaćinović povisio na 0:3. Na 1:3 je smanjio Zelaya u 71. minuti, da bi konačnih 2:3 postavio isti igrač sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi vremena. Treba dodati da je Eintrach ostao sa desetoricom u 81. minuit pošto je Stendera dobio drugi žuti karton.

Treba istaći da je u grupi H sada Eintracht uz Lazio siguran u nokaut fazi.

Sjajan susret viđen je u grupi J gdje je Sevilla u gostima savladala Akhisar sa 2:3 i došla jako blizu plasmana u nokaut fazu.

Povela je Sevilla sa 0:2 nakon golova Nolita i Muriela u prvom poluvremenu, ali onda u nastavku šok za Andalužane. Prvo je Manu sjajno prošao i još bolje pogodio za 1:2, da bi Gomez u 57. napravio penal i ostavio Sevillu sa destoricom. Vural nije iskoristio penal, već je pogodio stativu, ali je Ayik u 78. minuti ipak uspio poravnati na 2:2.

Ipak, Sevilla u samom finišu stiže do pobjede pošto je Banega sa bijele tačke postavio konačnih 2:3.

Nekadašnji reprezentativac BiH Avdija Vršajević je odigrao čitav meč u dresu Akhisara.

MOL Vidi je pobjedom nad PAOK-om od 1:0 došao jako blizu plasmana u nokaut fazu iz grupe L pošto sada ima šest bodova i nalazi se na drugom mjestu. PAOK je treći sa tri boda, a isti broj bodova ima i posljednji BATE. Mađarima je za pobjedu bio dovoljan gol Milanova iz 50. minute.

Treba dodati da je bh. napadač Armin Hodžić ušao u igru 77. minuti kod domaće ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Liga Evrope, 4. kolo grupne faze - rezultati:

Astana - Jablonec 2:1
Fenerbahce - Anderlecht 2:0
Akhisar - Sevilla 2:3
Apollon - Frankfurt 2:3
BATE - Chelsea 0:1
Dynamo Kiev - Rennes 3:1
Krasnodar - St. Liege 2:1
Genk - Bešiktaš 1:1
Lazio - Marseille 2:1
Malmo - Sarpsborg 08 1:1
MOL Vidi - POK 1:0
Rapid - Villarreal 0:0
Spartak Moskva - Rangers 4:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi