Izbori za IO NS FBiH završeni, a Midžan poručuje: Žalit ću se, radi se o sukobu interesa!

Silić prošao dalje, da li slijedi nova afera u bh. nogometu?

Izbori za IO NS FBiH završeni, a Midžan poručuje: Žalit ću se, radi se o sukobu interesa!

S. Mlaćo
Teme:

U Sarajevu je u četvrtak održana izborna sjednica Skupštine NS FBiH.

Ovaj Nogometni savez dobio je novog predsjednika, te podpredsjednika, a izabrani su i članovi Izvršnog odbora za novi mandatni period.

Kandidati iz NS Unsko-sanskog kantona su bili Siad Midžan i Mirsad Silić.

Na kraju je prošao Silić, a Midžan će kako je potvrdio za SportSport.ba uputiti žalbu na same izbore, odnosno regularnost istih. Silićev sin Sanel je sudija na Prvoj ligi FBiH, te Midžan ističe da se radi o sukobu interesa.

"Kontaktirat ću određene ljude u vezi pravilnika, iako sam već pronašao određene stvari vezane za ovaj slučaj. Čekam da se objave liste sudaca, to će biti iduće sedmice. On je svakako u sukobu interesa. Ima tu i druga pozadina, postoji osnova sumnje da je to i namješteno. Imamo i taj listić koji su oni radili prije same Skupštine", kazao je Midžan, te nastavio.

Opis nije dostupan.

Oglasi

"Mi smo imali problem sa izborima u Unsko-sanskom kantonu, desio se pokušaj prevare, ali ja sam bio u Izbornoj Skupštini i nisam to dozvolio. Nismo imali priliku da prisustvujemo Skupštini u Sarajevu, no od ljudi koji su bili prisutni sam saznao da je bilo svega, no nisam vidio svojim očima, i ne mogu govoriti konkretno".

Ističe da je razgovarao i sa 'rivalom' Silićem.

"Razgovarao sam sa njim na tu temu, rekao sam mu da bi zbog njegovog sina bilo dobro da odstupi, da sinu ne pravi probleme, no nije bilo razumjevanja. Oni će raditi na tome da tu ne bude sukob interesa, a sin bi trebao na Premijer ligu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ponavljam, žalit ću se, ali opet se žalim njima. Ostali su svi isti osim gospodina Nijaza Brkovića. To je ista ekipa, kao i u NS USK. Ovdje šta god probate naiđete na zid", dodao je na kraju razgovora Midžan.

Midžan je trenutno predsjednik FK Podgrmeč Sanski Most, člana Druge lige FBiH grupa Zapad, doktorant na fakultetu u Banja Luci, te direktor gradske dvorane u Sanskom Mostu.

Top Komentari

Brazuka
Mafija. Vidi papira spremili sve. Bagro jedna. Budite se navijači
8 0
Zgembic
Samo atomsku bombu i duboko djubrad zabetonirati.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije