Luis Alberto ponizio odbranu SPAL-a, defanzivci padali kao pokošeni
Foto: Screenshot

Sjajan gol fudbalera Lazija

Luis Alberto ponizio odbranu SPAL-a, defanzivci padali kao pokošeni

Fudbaleri SPAL-a i Lazija su odigrali fantastično prvo poluvrijeme utakmice 20. kola italijanske Serije A, a gosti iz Rima nakon prvih 45 minuta imaju vodstvo od 2:4.

Najljepši trenutak dosadašnjeg dijela susreta je svakako bio prvi gol na utakmici i sjajna solo akcija fudbalera Lazija Luisa Alberta.

Alberto je u 5. minuti došao do lopte na vrhu kaznenog prostora SPAL-a, te je odmah u prijemu izbacio jednog protivničkog defanzivca iz igre. Potom je uslijedio sjajan lažnjak koji je "došao glave" još dvojici fudbalera domaćih. Ofanzivcu Lazija je preostalo još samo da rutinski pogodi mrežu SPAL-a za vodstvo od 0:1.

Domaći su ubrzo izjednačili jer je Antenucci bio siguran sa bijele tačke u 8. minuti, ali Ciro Immobile sa dva gola, u 19. i 26. minuti, donosi prednost Laziju od 1:3.

SPAL je smanjio u 31. minuti predko Antenuccija, a Immobile je već u 41. minuti kompletirao hat-trick za rezultat prvog poluvremena, 2:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi