Inter prihvatio ponudu: Više nema dileme za koga će potpisati Marcelo Brozović

Hrvatski reprezentativac napušta Italiju

Inter prihvatio ponudu: Više nema dileme za koga će potpisati Marcelo Brozović

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović odlučio je napustiti Inter nakon sedam godina i čini se da jednostavno nije mogao odbiti bogatu ponudu koja je stigla iz Saudijske Arabije iako se činilo da će karijeru nastaviti u Barceloni.

Brozović je već danima u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što su se pojavile špekulacije da ovaj veznjak ima namjeru napustiti Inter jer želi novi izazov u karijeri.

Nije tajna da je veliki interes za Hrvata pokazala Barcelona koja je pregovarala s Interom oko visine obeštećenja i činilo se da će se transfer dogovoriti jer je i Brozović htio da ide na Camp Nou, ali je došlo do preokreta.

U sve se uključio Al Nassr koji je ponudio znatno više novca za Brozovića. Povisili su njegovu cijenu obeštećenja, ali i utrostručili platu u odnosu na ono što je Barcelona nudila hrvatskom veznjaku.

Iako se pisalo da Brozović želi izričito da ide u Barcelonu i da nije još uvijek došlo vrijeme za odlazak van Evrope jasno je da se ponuda iz Saudijske Arabije teško odbija.

Oglasi

Mediji na Apeninima navode da je delegacija Al Nassra koja se nalazi u Milanu dogovorila s čelnicima Intera visinu obeštećenja u iznosu od 24 miliona eura, te da je klub s Meazze pristao prodati hrvatskog veznjaka.

Ostaje još da Al Nassr dogovori uslove s Brozovićem i jedino se još čeka zeleno svjetlo od strane igrača, ali kako stvari stoje nema sumnje da će do njega doći i da će Brozović potpisati za klub iz Saudijske Arabije.

Brozović bi trebao dobiti trogodišnji ugovor i godišnju platu od oko 20 miliona eura. S druge strane Barcelona mu je nudila sedam miliona eura po sezoni i jasno je da se s ponudama iz S. Arabije evropski klubovi ne mogu nositi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, mediji u Italiji navode da je ključnu ulogu odigrao i Brozovićev agent koji je bio uporan da njegov klijent prihvati ponudu Al Nassra jer u tom slučaju će svi zaraditi ogroman novac.

Brozović će čini se biti još jedna od zvijezda koja će ovog ljeta karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji, a sve je počelo u januaru ove godine kada je Cristiano Ronaldo potpisao za Al Nassr.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi