Sve je spremno za jedan od najvećih transfer ljeta - Redsi će mnogo izgubiti, ali puno toga dobiti
Iz Porta je doveden za 40 miliona eura, dvije godine kasnije odlazi za dvostruko više novca? (Foto: EPA)

Prije ili kasnije

Sve je spremno za jedan od najvećih transfer ljeta - Redsi će mnogo izgubiti, ali puno toga dobiti

Edmir Škorić

Engleski velikan Liverpool vodi žestoke borbe na svim frontovima, ali se uveliko sprema za značajne promjene koje će uslijediti na ljeto.

Već ranije smo svi saznali da Jurgen Klopp napušta Liverpool na kraju sezone, ali Nijemac nije jedini koji će spakovati kofere i napustiti Anfield. Tokom ljeta očekuje se i veći broj igrača da ode. Neki odlaze jer su višak, a opet drugi jer će doći prave ponude za njih.

Napadač Luis Diaz (27) blizu je izlaznih vrata. Njegov agent Raul Costa nedavno je doletio u Liverpool, javlja Telegraph. koji tvrdi da Kolumbijac nije zadovoljan ugovorom koji traje do 2027. godine. Njegov predstavnik došao je na pregovore. Pitanje je hoće li Liverpool htjeti da poboljša uslove i da igraču novi ugovor.

Uostalom, često se priče o nezadovoljstvu s ugovorom stvore baš onda kada fudbaler treba da ode, pa na ovaj način on i njegov agent "pravi teren" za ono što će uslijediti. A mogao bi uslijediti veliki transfer, budući da francuski PSG motri reprezentativca Kolumbije i spreman je otkupiti njegov ugovor.

Liverpool Diaza procjenjuje na 87,5 miliona eura i to je ujedno cijena po kojoj bi ga Redsi bili spremni prodati. Izgubili bi jako dobrog krilnog igrača, ali i zaradili novac, s obzirom na to da su ga 2022. godine iz Porta doveli za mnogo manje, tačnije za 40 miliona eura.

Oglasi

Luis Díaz ima 24 gola i 12 asistencija u 89 nastupa za Liverpool dosad. Nada za navijače Liverpoola je Raul Costa, Diazov agent. On također zastupa trenera Sportinga Rubena Amorima (39), koji je sve bliže dolasku na Anfield nakon što je prethodno propala mogućnost da se angažuje Xabi Alonso, koji je odlučio ostati u Bayer Leverkusenu.

Liverpool vjerovatno čeka teško transfer ljeto. Poznato je koliko je Jürgen Klopp (56) na odlasku bio bitan za ovaj tim. Zbog trenerova odlaska nedavno je legenda kluba upozorila na bijeg zvijezda.

Bivši fudbaler John Arne Riise (43) za “BoyleSport” je rekao: "Uvijek postoji rizik kolapsa kao u slučaju Fergusona, ako Klopp ode. To je uvijek opasnost. Ako trener ode, hoće li svi igrači ostati? Ko je novi? Pitanje je hoće li igrači imati istu vjeru i hoće li biti jednako sretni".

Otkako se legendarni trener Sir Alex Ferguson (82) oprostio, njegov bivši klub Manchester United nikada nije postigao uspjeh "Fergiejeve" ere. Prijeti li Liverpoolu slična sudbina?

Potražite više informacija na temu Premier league:

Diaz je tek jedan u nizu igrača koji bi mogli da napuste Liverpool, ali s obzirom na status, to bi moglo biti jako važno za narednu sezonu engleskog kluba. I Mohamed Salah je na toj listi, pošto će dobiti bogatu ponudu iz Saudisjke Arabije.

Odlasci nekih drugih igrača manje bi boljeli, a u rosteru Liverpoola zaista ima onih koji svakako više ne bi trebali biti na Anfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aspirator
Liverpool treba novog trenera … agent jednog od trenera kojeg gledaju dolazi u grad .. cijeli svijet “došli su da rade pregovore oko dolaska novog trenera” sportsport “igrač odlazi”
1 0
user1708043381
Hahahaha ne budalesaj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi